Kolumna: Dragana Latinović - Društvene mreže vs. realnost

Kažu da smo zavisni od društvenih mreža, ali mi zapravo živimo kroz njih. Zašto je to tako, teško je reći. Postoji jedno pitanje o tome, ako jedno stablo padne u šumi, a nema nikoga da čuje padanje, je li padanje proizvelo zvuk. Pitanje 21. vijeka bi bilo da li se nešto desilo ako nije popraćeno objavama na društvenim mrežama. Društvene mreže vs. realnost 1:0.
Postoje dvije grupe korisnika društvenih mreža: jedna koja teži da bude društveno prihvaćena i druga koja se gnuša prihvaćanja na takav način. Oduvijek smo težili za društvenim prihvaćenjem, a društvene mreže su nam to samo olakšale, samo na post daleko od istog. Više ne moramo da prijateljima pokazujemo albume fotografija sa ljetovanja po Jadranskoj obali ili zimovanja na Jahorini. Dovoljno je da te iste fotografije objavimo uz propratne tarabe #jadran #jahorina, i počinje brojanje lajkova i komentara.
Nasuprot onih koji na ovaj način žele da budu društveno prihvaćeni, su oni drugi kojima nije stalo do prihvaćanja na taj način, ali i te kako svjesni postojanja prve grupe ljudi i postova koje oni objavljuju. Koja ste vi grupa?


Коментари

Популарни постови са овог блога

Pjesma IZNAD KRAJOLIKA - Dragana Latinović

Roman " Smrt je došla prekasno" - Nura Bazdulj-Hubijar - osvrt: Dragana Latinović

Priča "Zbogom" - Dragana Latinović