Roman "Kći moje najbolje prijateljice" - Dorothy Koomson - recenzija: Dragana Latinović


Roman "Kći moje najbolje prijateljice" je treći roman autorice Dorothy Koomson u orginalu objavljen 2006. godine. Dok je kod nas objavljen 2011. godine u ediciji KDS Znanje. Roman u kojem se isprepliću smijeh i suze, nakon čitanja upitaćete se šta ste Vi spremni da uradite za svoje najbolje prijatelje.

Kamryn Mitika je dovoljno spremna da obuče zlatnu haljinu sa šljokicama, cipele sa potpeticama za svoj 32. rođendan, ali nije dovoljno spremna da se sretne sa svojom nekad najboljom prijateljicom Adele Branon. No, kako je Adele u bolnici Kamryn je ipak ode posjetiti. Adele je ozbiljno bolesna, a Kamryn mora preuzeti brigu o njenoj  četverogodišnjoj kćerki Tegan. U početku Kamryn se dvoumi da li da prihvati Tegan, ali kada vidi koliko je ona traumatizovana pristaje. Njen život se mijenja iz korijena. U isto vrijeme njen šef Ted odlazi i na njegovo mjesto dolazi Luke, neko za koga se Kamryn čini da je ne podnosi. Između ljubavi i mržnje tanka je linija, i Kamryn i Luke postaju nerazdvojni, čini se da i Tegan prema Luku gaji jaka osjećanja.
Kada se sve čini savršenim, pojavljuje se Teganin pravi otac Nate, koji je uz to i Kamryn bivši vjerenik. Pomješanih osjećanja prema Luku i Natu, Kamryn je sigurna u jedno, a to je da želi posvojiti Tegan.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Pjesma IZNAD KRAJOLIKA - Dragana Latinović

Roman " Smrt je došla prekasno" - Nura Bazdulj-Hubijar - osvrt: Dragana Latinović

Priča "Zbogom" - Dragana Latinović